Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft kosárérték felett!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-204013044

Aztadejó blog

Mivel játszanak a babák

Ebben a blogunkban megpróbálunk segítséget nyújtani az anyukáknak, hogy könnyebb legyen a választás a sokféle babajáték között.

Azonban azt előre le kell szögeznünk, minden baba más és más, fejlődésük nem napra pontosan egyforma, egyik gyerkőc hamarabb hasra fordul, feláll és elindul, és van aki kicsit később.

Túra Merzse-mocsár tanösvény 

A Merzse-mocsár természetvédelmi terület, páratlanul gazdag élővilággal rendelkező mocsárvidék Budapest közvetlen szomszédságában a XVII. kerület, és a Ferihegyi repülőtér között. 

Túra Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvényen

Kevélyhegyi tanösvény kb 10 km hosszú, ami 2008 tavaszán készült el. Tájékoztató táblák vannak kihelyezve az egyes állomásokon, részletes leírással az adott hely érdekességeiről, növény, és állatvilágáról.
Állomásai: Szt. Vendel emlékmű, Kálvária, Teve-szikla, Egri vár, Kevély-hegyi kőfülke, Mészköfal,
Mackó-barlang, Nagy-Kevély, Ezüstkevély, Ezüsthegyi bánya.

Túrázással kapcsolatos kifejezések

Egy pár túrázással kapcsolatos fogalmat magyarázunk el nektek ebben a blogban.
Lehet hallottad már valahol, de pontosan nem tudtad mit is jelent.

Mit jelentenek a turista jelzések?

Magyarország turista útvonalainak jelzései remekül követhetően és jól karban tartva vannak felfestve. A különböző turista jelzések beszédesek az őket ismerők számára. Ebben a felsorolásban szeretném bemutatni a színek és a formák jelentéseit.

Körtúra vagy sem?

A kirándulás megszervezésekor a legfontosabb tényező a túra útvonala. A két legnépszerűbb vonalvezetés a körtúra, amikor a kiindulás és az érkezés helyszíne megegyezik, és az a fajta túra, amikor A-ból B-be jut el a kiránduló. Ebben a bejegyzésben a kettő típus előnyeit és hátrányait vizsgáljuk meg.

Kirándulás, túra Prédikálószék

Minden túrázónak, aki szereti a természetet, a Prédikálószéket meg kell néznie legalább egyszer.
Ez a hely a Pilisi parkerdő népszerű látványossága. Minden évben nagyon sok túrázó szervez ide kirándulást.
A látvány minden fáradtságunkért kárpótol.

Kirándulás, túra Dobogó-kő

A Visegrádi-hegység legmagasabb hegye Dobogó-kő. Könnyen megközelíthető, hatalmas parkolójából kiindulva, több túraútvonalon is elindulhatunk. Mi ősszel szeptember közepén voltunk ezen a gyönyörű helyen. A kilátóból ez a látvány tárul a szemünk elé.  Miután a csodálatos panorámát megnéztük, a térképen kiválasztottuk melyik útvonalon induljunk.