Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft kosárérték felett!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-204013044

Népszerű témák rajongóknak

Manga, Anime

Kámán Andrea
Kámán Andrea
2022.04.20 08:25
Manga, Anime

Manga, Anime


Hazánkban is nagyon népszerű, és hatalmas rajongó táborral rendelkezik a japán kultúra szerves részévé vált manga, mely a japán képregény általános elnevezése.
A két kifejezés között a különbség, hogy a rajzfilmek általános neve az anime Japánban.

Népszerűsége abból is adódik, hogy a társadalom minden rétegét megszólítja, hiszen készülnek külön mangák a gyermekeknek, ezeknek a neve a kodomo mangák. Központi helyen általában a család, és a cuki szeretnivaló kis háziállatok állnak. Ilyen manga például a Pokémon, mely a kis sárga Pikachu utazásait meséli el. Pikachu a mangák egyik fő pokémonja, a legtöbb képregényben szerepel.

A fiúknak készült sónen mangák főhőse általában egy fiú, aki harcos, vagy sportoló, és a történetek középpontjában a barátság, és a harcművészetek állnak. Ilyen manga például a Dragon Ball Z. A főszereplő Son Goku kalandjait követhetjük nyomon gyermek korától felnőtt koráig, miközben a harcművészetben jártas főszereplőnk keresi a hét gömböt, a Dragon Balls-t amivel egy kívánságteljesítő sárkányt lehet megidézni, ha összegyűjtik őket.
Sokak szerint ez a manga minden idők egyik legnépszerűbb manga sorozata, ma is nagy népszerűségnek örvend az egész világon.
A My Hero Academia magyarul Hősakadémia is szuperhősmanga, mely főhőse egy fiú Midoriya Izuku, aki szuperhős szeretne lenni. Jelentkezett az egyik legjobb hősképző akadémiára, hogy álmát valóra váltsa.

Itt kell megemlítenünk a Naruto mangasorozatot is. Naruto egy fiatal nindzsa aki elismerésre vágyik társaitól, és arról álmodik, hogy Hokage, faluja vezetője legyen. Az ő történetét meséli el a sorozat.

Ne feledkezzünk meg azonban az One Piece mangaról sem, ami szintén ebbe a kategóriába tartozik, hiszen 2013-ban olyan nagy példányszámban kelt el, hogy azzal még fő riválisát a Dragon Ballt is messze megelőzte. Egy kis faluból a 17 éves Monkey D. Luffy is útnak indult egy csónakkal azért, hogy megszerezze a volt kalózkirály kincsét a One Piece-t és, hogy beteljesítse az álmát, ami a kalózkirállyá válás.  A kalózcsapatot Luffy "kincséről" nevezték el, ami a szalmakalapja; ők a Szalmakalapos kalózok.

A manga írók nem feledkeznek meg a lányokról sem. A sódzso mangák kifejezetten nekik készültek. Ezekre jellemző az érzelmek mély ábrázolása. Egyik altípusa a mahó sódzso, amelyekben a főszereplő lány mágikus képességekkel rendelkezik. Ilyen manga a Sailor Moon. A főhőse Cukino Uszagi, egy életvidám lány, aki igazából "Sailor Moon" (Holdtündér), akinek feladata megkeresni a Holdhercegnőt, s megvédeni az ártatlanokat.

De nem csak a fiatalabb korosztályt szólítja meg ez a világ. A szeinen manga stílus általában a 18 és 30 év közötti férfi közönséget célozza meg. Ennek a női megfelelője pedig a dzsószei, amely számos művészi stílusban készülhet és témáját tekintve is széles körű. A hentai mangák pedig pornográf elemet is tartalmaznak.

A manga hősök nem csak kizárólag a képregényekben szerepelnek. Karaktereik megtalálhatók kulcstartókon, ruházati termékeken, ágyneműkön, párnákon, takarókon, étkészleteken és sok minden más terméken is a rajongók nagy örömére.

Évente kétszer is megrendezik a Comicket-et, Japán legnagyobb manga találkozóját. A rajongók kedvenc főhősük bőrébe bújhatnak, és átélhetik ennek a varázslatos világnak a légkörét. A szervezők műsorral várják a rajongókat és gyakran híres vendégeket is meghívnak, például írókat, szerkesztőket, vagy különböző filmek, sorozatok színészeit, akiktől kérdezni is lehet.

Magyarországon is rendeznek minden évszakban, évente négyszer anime, manga és játék tematikájú rajongói találkozókat. A MondoCon most tavasszal 2022. március 19-20-án került megrendezésre.

Magyarországon megrendezésre kerül ebben az évben 2022. június 11-12 Budapest Comic Con.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a találkozókon.

Forrás Wikipédia.

Manga témájú termékeinket itt találjátok!