Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft kosárérték felett!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-204013044

Aztadejó blog

Kirándulás, túra Dobogó-kő

Kámán Andrea
Kámán Andrea
2021.02.02 14:24
Kirándulás, túra Dobogó-kő

Kirándulás, túra Dobogó-kő

A Visegrádi-hegység legmagasabb hegye Dobogó-kő. Könnyen megközelíthető, hatalmas parkolójából kiindulva, több túraútvonalon is elindulhatunk. Mi ősszel szeptember közepén voltunk ezen a gyönyörű helyen. A kilátóból ez a látvány tárul a szemünk elé.  Miután a csodálatos panorámát megnéztük, a térképen kiválasztottuk melyik útvonalon induljunk.

 

 

A legrövidebb, némely szakaszon meredek, esős időben csúszós, de gyönyörű útvonala Dobogó-kőnek a Thirring körút. Egy zöld fakapun áthaladva kezdődik ez a kicsit nehezebb túra. A sárga körtúra jelzést kell követni végig.

 Az ösvényről is gyönyörű panoráma tárul elénk.

Kutyával is gond nélkül bevállalható, mi is találkoztunk több kutyás kiránduló családdal is.

Elengedhetetlen a jó és kényelmes túracipő.

Sok helyen annyira keskeny az ösvény, hogy ha szembe jönnek veled, le kell húzódni a bokrok közé.

Ha túrabottal kirándulunk a vállat és hátat jobban átmozgatja. A nehezebb részeken magabiztosabban tudunk haladni vele. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak miközben tehermentesíti az ízületeinket. A botos gyaloglás népszerű mozgásforma, mert minden napszakban, évszakban, barátokkal, vagy egyedül is hódolhatunk neki.
A túra végén érintjük a Siketnémák Mária kegyhelyét, ahonnan falépcső vezet felfelé. Nem túl hosszú túra, 2,8 km. Kevesebb, mint egy óra alatt vissza is érkeztünk a kilátóhoz.
A kilátó melletti étterem előtt több bográcsban is főzték a finom ebédet, amit meg tudtunk vásárolni, és az asztaloknál elfogyaszthattunk. Nagyon hangulatos volt, mintha egy kerti partin lennénk.


Nagyon jól éreztük magunkat, ide még biztos, hogy visszamegyünk.

Túrafelszereléseinkről itt tájékozódhatsz!